ИЗБОРЪТ НА МЕБЕЛИ В ДОМА КАТО СТИЛ И ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Всеки поне веднъж в живота си прави промяна у дома. Дали тя ще се състои в подмяна на мебели, смяна на тапети, чак до сваляне на едни стени и изграждане на нови, понякога дори се стига до кардинална промяна – смяна на цялостното местонахождение на дом. Дори тогава обаче, мебелите остават едно от най-необходимите неща. Ето, защо е уместно всеки да направи своя избор отговаряйки си на конкретни въпроси:

• Как да избираме мебели за дома, според подредбата и стила?

• Какви цветове ще подхождат?

• Как да поберем всичко в дома, без да се налагат лишения?

Всички тези въпроси изникват, когато сме взели решение да направим промяната, а за да я реализираме трябва да имаме отговорите и да знаем какви средства ще са необходими.
• Решили ли сте, какво ще подхожда в помещенията ви?! Дали мебели в тежък старинен стил, или мека мебел в нежни и цветни десени?! Разбира се всичко трябва да е в хармония със стила, навиците и натурата на човека. Мебелите в дневната, хола, спалната или детската биха могли да са практични и удобни, но задължително трябва да отговарят на вкуса и изискванията ни. Хубаво е за всеки повод, при желание към промяна да викнем специалисти по интериора. Те най-добре биха преценили, от какво се нуждае всяко от помещенията и да го съобразят с личния ви вкус и стил.

• Стилът на дома може много да се промени от тоновете на мебелите, които ще изберем. За привържениците на класически цветове в черно, бяло, кафяво е типичен и строгият вкус в мебели с по-семпли елементи. За почитателите на свежи нюанси е характерен и по-своенравният и весел дух, а това личи дори в избора на мебели. За онези, които обичат да експериментират или имат фаворит, дори в цветовата гама, то бордо, огнено червено, морско синьо, тюркоазно и други са израз за творчество, афинитет към ексцентричността и модернизма.